måndag 25 mars 2013

Skrivkursa = somna 21.00 senast

Men ATT man kan bli trött av att skrivkursa en helg. Var fullkomligt slut igårkväll när jag kom hem, och mitt i Babel var jag tvungen att ge upp och gå och lägga mig. Orkade inte ens se färdigt hur det gick för Jonas Hassen-Khemiri. Då är man t-r-ö-t-t.

Tusen tack för en jättetrevlig helg, skrivkursdeltagare, och hoppas ni känner er inspirerade och peppade också, utöver trötta!

/ Johanna

tisdag 19 mars 2013

Skrivkurs för ungdomar

Vi har smugit upp info kring vårens skrivkurs för ungdomar under fliken "Våra skrivkurser" här ovanför, men för att ingen ska missa så upprepar jag här. Tipsa gärna, så klart! Det kommer att bli roligt!

/Lisa


Skrivkurs för ungdomar
27-28 april, 2013
Vem kan gå den här kursen?
Alla som är mellan 14-18 år, och gillar att skriva är välkomna. Svårare än så är det inte. 

Vad ska det handla om? 
Hur kan man hitta sina idéer? Hur börjar man?
När man har fått en bra idé, vad gör man då? Hur hittar man på en huvudperson, och får den personen att kännas trovärdig? Hur bygger man upp en historia med början, mitt och slut? Hur skriver man dialog? Hur skapar man spänning? Hur får man läsaren att vilja läsa vidare?

Måste man läsa högt?
Det blir massor av korta skrivövningar som blandas med teori och diskussioner, och vi ger alla råd och tips vi kan under tiden. Och det blir INTE en massa läskig högläsning av det man har skrivit inför hela gruppen, så var inte nervösa för det.

Måste man förbereda sig?
Nej! Man behöver inte ha skrivit något innan som man ska ta med sig, utan vi gör allt på plats under kursen.
Den här helgen är tänkt som en rolig skrivverkstad, där du får träffa andra som också gillar att skriva, och öva på olika skrivmoment. Förhoppningsvis går du ifrån kursen och är superpeppad, och vill kasta dig hem till datorn för att skriva ännu mer.
Var är kursen, och vad kostar den?
Tiden är kl 10 - 16 båda dagarna, och kurslokalen ligger i Sickla, Nacka, 5 min med buss från Slussen.
Det kostar 1000 kronor att delta.

Hur anmäler man sig?
Om du vill anmäla dig så mejlar du mejlaintenu@gmail.com för mer info om hur det går till.

Helgens skrivkursinfo

Håller nu tummarna för att alla som ska gå nybörjarskrivkurs i helgen har fått sina infomejl. Satt med dem i fredags och lördags, ackompanjerad av jobbig huvudvärk båda dagarna, så även en som skulle gå fortsättningskursen senare i vår blev välkomnad. Det må ju vara, men hoppas jag inte missat någon annan? I såna fall, hojta till!

/ Johanna